Gynaecologie & zwangerschap

Vrouwenkwalen
De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) kan veel gynaecologische aandoeningen succesvol behandelen. Anders gezegd: de TCG biedt verlichting bij veel vrouwenkwalen. Dat kunnen klachten zijn rondom de menstruatie, zoals PMS en pijn of hevig bloedverlies tijdens de menstruatie, maar ook klachten tijdens de zwangerschap en voor en na de bevalling. Zelfs als het niet lukt om zwanger te worden, kan de TCG uitkomst bieden.

Problemen met zwanger worden
Een op de acht stellen heeft problemen met zwanger worden. De TCG kan je helpen spontaan zwanger te worden door de eisprong te stimuleren, de kwaliteit van sperma en eicel te helpen verbeteren en door de innesteling te bevorderen. Zit je al in een IVF-traject, dan kan de TCG je daarbij ondersteunen. Uit wetenschappelijk onderzoek <link naar onderzoek, openen in apart venster> blijkt dat acupunctuur rond de terugplaatsing de kans op succesvolle innesteling vergroot.

Een Intensieve Reis naar meer Vruchtbaarheid!
Zwanger worden gaat helaas niet bij iedereen vanzelf. Soms liggen er lichamelijke oorzaken aan ten grondslag, maar vaak wordt er vanuit de reguliere geneeskunde geen duidelijke reden gevonden. De Chinese Geneeskwijze kijkt op een energetische manier naar de verschillende organen en hun interactie. Vaak zien we dan dat er ergens een stagnatie van energie is, of juist een tekort, deze disbalans kan zich uiten als ‘onvruchtbaarheid’. Een Fertiliteit Retreat helpt je om op een bewuste manier je vruchtbaarheid te verbeteren. Klik hier voor meer informatie!

Zwangerschapklachten
Als je zwanger bent, verandert je lichaam drastisch. Dat kan leiden tot klachten als misselijkheid, hoofdpijn, lage rugpijn en bekkeninstabiliteit. Acupunctuur helpt het lichaam zich aan te passen aan de veranderde situatie. Ook tijdens de zwangerschap kunnen Chinese kruiden gebruikt worden, hoewel er dan andere richtlijnen gelden. Zo kan een TCG-behandeling, eventueel in combinatie met voetmassage, veel ongemak verhelpen.

Voor en na de bevalling
Uit een groot Duits universitair onderzoek <link naar onderzoek, openen in apart venster> blijkt dat een wekelijkse acupunctuurbehandeling tijdens de laatste vier weken van de zwangerschap, de ontsluitingsfase verkort en de kans op complicaties verkleint. Na 40 weken kan acupunctuur helpen de bevalling op te wekken en - eerder tijdens de zwangerschap - een stuitligging te draaien. Na de bevalling kan een TCG-behandeling borstvoeding stimuleren, een dreigende borstontsteking voorkomen en ook de behandeling van een postnatale depressie ondersteunen.

 

terug